Het woord "Cuvee" betekent eigenlijk "Gistkuip".


In de Bourgognestreek wordt het woord gebruikt als klasseringsbegrip der rode bourgognewijnen.


In Champagne spreekt men over "Cuvee de tirage" waarmee bedoeld wordt: het mengen van wijnen uit verschillende wijngaarden en jaargangen tot één bepaald type champagne.


In de brouwerswereld spreekt men over Cuvee (de l'Hermitage) ter aanduiding van een zeer hoogstaand bier van hoge gisting op vat gerijpt.


In Brecht spreekt men van de "cuvee-hoeve" waarmee men ons restaurant bedoelt. Hier rijpt sinds de aanvang: de service, de attenties aan onze klanten en de kwaliteit van onze keuken.


Wij hopen dan ook eerstdaags U te mogen overtuigen van onze kwaliteiten en te verwelkomen in ons gezellig restaurant of bij een zomers weertje op ons rustig in de natuur gelegen terras. 

 Tot binnenkort,
Het cuvee-hoeve team

Geachte klant,Door de recent opgelegde federale maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het Covid19-virus zijn wij verplicht om onze zaak gesloten te houden en alle reservaties tot nader order te annuleren.


Wij verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak die deze maatregelen voor U zouden inhouden, wensen U een goede gezondheid toe en hopen U zo snel mogelijk terug te mogen verwelkomen.Erik DANEN

Zaakvoerder

Cuvee Hoeve BV